Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kreatív módszerek a LED-szalagfények használatához otthonában

A ragasztó LED szalagfények óriási sokoldalúságot kínálnak a kreatív otthoni világításban. A szalag méretre vágható, különböző lumenekkel (fényerővel) és a kívánt színnel. Az otthoni LED szalagfények használatának kreatív módjai .

 • Uplighting - pl
 • Levilágítás - pl. Konyhai szekrények
 • Splashback világítás - pl. TV / tükör / képkeret

LED szalagfények - Creative Home Lighting

A LED-es lámpák sokféle otthoni megvilágítási lehetőséget biztosítanak. A LED csíkvilágítás kreatív használata magában foglalhatja a fantáziadús ötleteket, mint például a kert alatti napernyő-világítás és az otthoni lépcsőfok-megvilágítás (mindkettő ideális egy esti rendezvényre). Íme néhány közös kreatív ötlet arról, hogyan lehetne növelni az otthoni és kertészeti megjelenést a LED-szalag világításával .

 • TV képernyő - A  LED csíkvilágítás nagy hatással lehet a splashback világítás megteremtésére. Vigye fel a LED-szalagot a TV-készülék hátuljára, és helyezze a TV-t a falhoz közel, hogy megvilágítsa a háttérvilágítást.
 • Képkeretek - A  LED izzók nem bocsátanak ki káros UV-sugárzást vagy túlzott hőt, így a vértes használat díszítéssel lehetséges. Vigye fel a LED-szalagokat a kiemelkedő képernyők képkeretének hátoldalán.
 • Lépcsők (korlátok) -  A kapaszkodók alsó részén a LED-es szalagvilágítás használható, hogy a lépcsőházakban lágy levilágított környezetet teremtsenek. Ez mind esztétikus, mind praktikus.
 • Tükrök (fürdőszoba / folyosó) -  A LED-es fénycsíkok alkalmazása a tükör hátsó szélein segíthet az ideális árnyékcsökkentő splashback világítási szintek létrehozásában (kevésbé kemény, mint egy elülső megvilágított tükrök).
 • A szekrények (& toe kicks) alatt - A  LED-s szalag világítás ideális „feladatmegvilágítási” megoldásokat kínál. Világítsák meg a konyhai munkalapokat, a fürdőszobai szekrényeket és az egyéb háztartási szekrényeket a nézetnövelő downlightokkal.
 • Szobai sarok (felfelé / lefelé) - Az  ajtók fölött vagy a szobák szélén lévő dekoratív kamrák gyakran rendelkeznek egy bemélyedéssel, amely alkalmas a LED szalagfény megvilágítására.

Vízálló LED szalagfények - Víz jellemzők és nedves zónák

 • Decking -  Tervezze meg a kerti burkolatok elrendezését, hogy enyhén túlnyúljon. Akkor emelje ki ezt a túlnyúlást, és vázolja fel a fedélzet körvonalait, finom LED világítással.
 • Bokrok / fák - A  LED-s szalagvilágítás segítségével a kerti lombok szelíd háttérvilágításúak. A legjobb eredmény elérése érdekében rögzítse a csíkvilágítást a kis fák és bokrok törzséhez / szárához.
 • Kerti vízfunkció -  Tegyen egy puha ragyogást a vízhez, mint a tavak és a vízvezetékes szökőkutak vízzel és ütésálló LED csíkkal (a tápegységet biztonságosan kell elhelyezni).
 • Akvárium LED világítás - A  beltéri akváriumok jellemzően minimális világítási megoldásokkal rendelkeznek. Az akvárium belsejébe vagy külső részébe vízálló LED csík megvilágítását adhatja meg a további ékezetes világításhoz.

Számos kreatív útvonalat lehet tenni, ha figyelembe vesszük az otthoni világítás módszereit a LED csíkkal. Ne felejtsük el, hogy a LED csík lámpákat egy transzformátor (egy kis elektromos doboz) táplálja, amely összeköti a fénycsíkot a hálózati áramellátással. Megfelelő helyet kell venni a transzformátor elhelyezéséhez, amikor kiválasztja a LED-szalag helyét.

Megfontolások - Áramellátás és „IP” besorolás

A LED csíkvilágítás otthon vagy kertben használható. Egyszerűen fogalmazva, egy biztonságos tápegység és egy olyan felület, amelyre a szalag ragaszkodik. Azonban sok más megfontolás van a LED-es lámpák helyes telepítésénél a házban vagy a kertben, mint például, hogy hol kell elhelyezni az áramellátást, és melyik IP-besorolás szükséges:

 • Tápegység - A  LED-es szalagfények a transzformátoron keresztül működnek. Győződjön meg róla, hogy kiválasztja a megfelelő transzformátort a LED-szalaghoz mellékelt termékinformációval. A transzformátor biztosítja, hogy a csík ne legyen túlterhelt azáltal, hogy csökkenti az Egyesült Királyság hálózati feszültségét (kb. 230 V) a szükséges feszültségre (egyetlen szalag esetében ez általában 12 V körüli).
 • IP-besorolás -  Ha a LED-es fénycsövek valószínűleg vízzel érintkeznek (pl. Kert, víz, fürdőszoba), a megfelelő vízálló tulajdonságokkal rendelkező termékeket kell telepíteni. Az „IP” minősítési rendszer kiemeli, hogy mely elektromos termékek alkalmasak vízben vagy annak közelében, IP67 és IP68 megbízható, fröccsenő és por ellenálló.

Meg tudom vágni a LED szalagcsíkokat?

Igen. A LED csíkvilágítás valóban kreatív megvilágítási megoldásokat tesz lehetővé, mivel a csík hossza lerövidülhet bármely helyhez. A LED-szalag hosszától függően a kijelölt vágási pontok rendszeres időközönként minden 2,5 cm-től 10 cm-ig terjedhetnek (a magasabb feszültségű termékek a vágási pontok közötti távolság növekedését eredményezhetik).

Ambience létrehozása - Mi a lumen és a Kelvin skála?

Ellentétben az elavult teljesítményű rendszerrel (amely megméri az izzó világításához szükséges energiamennyiséget, függetlenül az izzólámpa fényességétől), a lumenek közvetlenül jelzik az izzó által termelt fény mennyiségét. Például egy szabványos 40W-60W-os izzó egyenértékű a 6W-9W LED-es izzóval, mivel mindkettő 400-800 lumenet termel. Erősebb izzók nem ajánlják a hangulatot. De mi a helyzet a megvilágítás típusával? Ezt Kelvin-skálán mérjük.

A Kelvin-skála 1000 Kelvin-ről kezdődik és 10 000 Kelvin-ig terjed. A LED-eket kísérő termékinformációk a termék kelvin-olvasását jelzik, a középső leolvasás pedig körülbelül 5000 Kelvin-nél egyenlő a napfénynek. Az alacsonyabb értékek lágyabb narancssárga és sárga színárnyalatokat hoznak létre, és a felső értékek azt mutatják, hogy az izzó klinikai fényerőt hoz létre. Ezért a 0-5000 Kelvin tartományban lévő izzó ideális hangulatot teremt.