Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A TÚLFESZÜLTSÉG-VÉDELEM A LED-ES VILÁGÍTÁSNÁL KRITIKUS FONTOSSÁGÚ

Az elektromos túlfeszültség, egyszerű szavakkal, a villamos áramkörök hirtelen növekedése. Annak ellenére, hogy a túlfeszültségek általában csak egy másodperc töredékéig tarthatnak fenn, tömeges útdíjat vehet igénybe az összes áramkörhöz csatlakoztatott elektromos készüléket és készüléket. A LED-es lámpákat, még a keményeket is, például a nagy teljesítményű LED-es stadionlámpákat és a LED-es fényszórókat is befolyásolja az elektromos feszültség. A túlfeszültség vezetékek és alkatrészek túlmelegedését, megolvadását és rövidzárlathoz vezet, amelyek mindegyike pusztító LED-alkatrészek. A LED-fény jóval több mint 50 000 órát tud tartani, némelyiknél pedig több mint 100 000 órát, és az elektromos túlfeszültség kevesebb mint egy másodperc alatt véget vethet ennek az életnek. A LED-es lámpák védelmének ideje a telepítésen van, hogy megbizonyosodjon arról, hogy kihasználhatja-e az általuk nyújtott hosszú élettartamot.
 

Mit kell tudni a piszkos energiáról

A piszkos energia, amelyet elektromos szennyezésnek is neveznek, az elektromos jel rendellenességeinek sorozatát képezi, amely rontja a minőségét. A piszkos energia mindig is csendes elektronikai gyilkos volt, mivel a legtöbb fogyasztó nem ismeri ezt. Az elektromágneses zavarok miatt akár a DLC által felsorolt ​​lámpákat, akár az árvízi lámpákat, akár a LED magas fényszórókat vagy akár a LED falikarlámpákat is befolyásolhatja a piszkos energia, amely szabálytalanságokhoz vezethet, például villogó / villanófények és korai meghibásodások. A feszültségszabályozókat és a szűrőket úgy tervezték, hogy ellenőrizzék a piszkos energia okozta ingadozásokat. A szennyezett energia tesztelése és a megfelelő védelem behelyezése elősegíti a LED-világítás élettartamának biztosítását. 
 
 

Az elektromos túlfeszültség gyakori okai -

• Nagy teljesítményű készülékek bekapcsolása. Ide tartozik a motorok, klímaberendezések, hűtőszekrények stb. Bekapcsolása.
• A villámlás, amely messze a kiszámíthatatlan és a legveszélyesebb áramkimaradás oka, azonnal megsemmisíthet olyan eszközöket, mint például mobiltelefonok (különösen a töltött készülékek), valamint a kereskedelmi LED-megoldásokat, például a LED sportpálya világítását stb.
• Áramkimaradások. Megfigyelték, hogy komoly teljesítményingadozások történnek közvetlenül az áramkimaradások előtt, amelyek másodpercek alatt fizethetnek a csatlakoztatott eszközökről és a világítási megoldásokról.
• Túlterhelt konnektorok. Ez akkor érvényes, ha túl sok készülék vagy eszköz van csatlakoztatva ugyanahhoz az aljzathoz, amely azonnali túlterhelést okoz, és elkerülhetetlenül áramkimaradást eredményez.
• A sérült huzalozás és áramkörök túlfeszültségeket is okozhatnak, különösen amikor összeférhetetlen külső elemekkel érintkeznek.
 

5 lépéses útmutató a túlfeszültség-védelemről

Az elektromos feszültség elleni védelem nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnhet. Az alábbiakban öt lépés található, amelyek segítik a LED-lámpák legjobb védelmét.
 
1. Foglaljon szakembert - A professzionális villanyszerelőket felkészítik arra, hogy teszteljék a szennyezett energiát, és megtehessék a megfelelő lépéseket az elektromos rendszerének a túlfeszültségtől való védelmére. Beszéljen vele villanyszerelővel, és ellenőrizze, hogy védett-e.
 
2. Használjon túlfeszültség-védőketTelepítse a túlfeszültség-védőket az összes világítási áramkörbe. A LED lámpáinak két nagyszerű lehetősége van a túlfeszültség-védelemről: inline túlfeszültségvédők és fotocellás tartály túlfeszültségvédők. Inline túlfeszültség-védő készülékek LED-ek széles választékához kaphatók, beleértve az árvízi lámpákat, a kukoricahagyma lámpákat, a LED-es lámpatestek lámpáit és még sok más. A LED-es fény előtt egyszerűen beszerelik őket az áramkörükbe, ezért felhasználásuk során meglehetősen univerzálisak. A fotocellás dugaszoló túlfeszültségvédő készülékeket LED-es cipődobozban használt lámpákban való használatra tervezték, és kihasználják az egyszerű, twist-lock fotocellás csatlakozó előnyeit. A túlfeszültség-védő egyszerűen a helyére csavarodik a fotocella-tartályban, és a fotocellát a helyére rögzíti a túlfeszültség-védő teteje. Ez lehetővé teszi a könnyű cserét is, amikor ideje van a túlfeszültség-védő cseréjére.
 
3. Ne terhelje túl az áramköreit - ez egy általános hiba. Mindig ügyeljen arra, hogy az eszközöket és készülékeket a megfelelő áramforráshoz csatlakoztassa, amely megfelel a szükséges villamos energia mennyiségének. Ügyeljen arra, hogy ne telepítsen túl sok elektronikát ugyanazon az áramkörön. A megszakítók megszakíthatják az áramkört, ha túlterhelik, de a megszakítót kihúzó tüske már visszafordíthatatlan károkat okozhatott a LED-es lámpákban.
 
4. Válassza ki a megfelelő túlfeszültség-védőket - Nem minden túlfeszültség-védő készüléket úgy tervezték, hogy minden típusú lámpát vagy készüléket kiszolgáljon. Például, a túlfeszültségvédő, amelyet a LED-es fényszórókhoz használ, előfordulhat, hogy nem működik a légkondicionálóban vagy a hűtőszekrényben, és fordítva. Néhány túlfeszültség-védelem szűrőket vagy szabályozókat is tartalmaz, amelyek segítik a szennyezett energia kezelését. 
 
5. Rendszeresen cserélje a túlfeszültség-védőket - A túlfeszültség-védő készülékek nem működnek határozatlan ideig. Jó ötlet kétévente cserélni a túlfeszültség-védőket. Az egyik erős túlfeszültség védelem véget vethet, ezért készen áll a cserére, főleg egy ismert nagy túlfeszültség után. Sok kis túlfeszültség elhasználódik a túlfeszültség-védő készülékektől, és esetleg nem védik meg a LED-es utcai lámpáit, amikor szüksége van rá. 
 
6. Válasszon beépített túlfeszültség-védelemmel rendelkező LED-es lámpákat - A gyártók, mint például a Meanwell, egyes LED-meghajtóikat beépített túlfeszültség-védelemmel tervezik. Néhány kukoricahagyma beépített túlfeszültség-védelemmel is rendelkezik. Vásároljon LED-lámpákat olyan forrásból, amely szem előtt tartja a túlfeszültség-védelmet, függetlenül attól, hogy beépített túlfeszültség-védelemmel ellátott LED-es lámpák vagy könnyen telepíthető túlfeszültség-védelmi opciók használhatók-e a LED-es lámpáikhoz.
 
Ne felejtse el, hogy nem élvezheti ki a LED-es világítás hosszú élettartamát, ha nem védi őket a meghibásodás leggyakoribb okai ellen.